Image

Mănânci bine în Madeira

Pingo Doce – este un lanţ de magazine de tip supermarket din Portugalia. Îl găseşti şi pe insulă şi de aici te poţi aproviziona cu apă, fructe şi tot ce îţi doreşte sufletul de gurmand. Dar şi mai interesant este că au o zonă cu autoservire de tipul împinge tava, de unde poţi să îţi alegi mâncare proaspat gătită: de la salate şi supe de tot felul la preparate din peşte, pui şi porc; plăteşti la suta de grame şi de 7-8 Eur mănânci până nu te mai poţi mişca. Nu ştiu dacă ai aşa ceva în toate magazinele. Noi am stat aproape de mall-ul Forum Madeira şi la parter se găsea şi un Pingo Doce cu autoservire.

Vila do Peixe – acesta este un restaurant foarte frumos ce se află într-un oraş micuţ de lângă Funchal, numit Camara dos Lobos. Se remarcă prin preparatele delicioase din peşte şi o servire foare bună dar şi prin poziţia sa, de unde ai vedere asupra oraşului şi oceanului. La apus este nespus de frumos, aşa că dacă ajungi pe aici, alege-ţi o masă lângă ferestrele imense care dau spre ocean. Un alt lucru care îi dă încă o bilă albă este faptul că vin şi îşi iau gratuit clienţii de la hotel, cu maşina. Când suni pentru o rezervare solicită să fi luat de la hotel.

DSC01502
Apus frumos în Camara dos Lobos

Vila da carne – face parte tot din restaurantul Vila do Peixe. Este într-o clădire separată dar în imediata apropiere a primei. Aici mănânci mai ales preparate pe bază de carne, mai ales din vită. Am venit a doua seară şi am încercat Espatadas, un fel de mâncare tipic portughez din carne de vita. Porţiile sunt imense.

DSC01743
Espatadas
DSC01745
Eu nu am fost capabilă să termin ce comandasem

Preţurile la aceste restaurante sunt ceva mai mici decât în Funchal, unde rişti să dai şi de “tourist traps” . In fiecare din cele două seri masa pentru două persoane ne-a costat în jur de 50 de EUR.

Bom apetite!

4 thoughts on “Mănânci bine în Madeira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.